Träffa Petter, EZ Web’s grundare och designer.

Dela nyheten

Tillsammans med Alexander, eller ”Degen” som vissa kallar honom, har Petter startat EZ Web.

Vad heter du?

– Petter Samuelson.

Favoritfärg?

– Eeh… vänta. 

4 dagar senare…

– Vad var din favoritfärg Petter?

– Svart.

Favoritmat? 

– Pffuu… ja asså de är en riktig svår fråga… eeh… liksom… suck… jag funderar… 

– Asså gastronomi är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag gillar när det är kulinariskt. Väldigt svårt att säga bara en rätt men det italienska köket ligger mig väldigt varmt om hjärtat. 

– Om du bara får välja en rätt då?

– Då snackar vi nog ändå en napolitansk pizza.

Hur ser ditt närmsta år ut?

– Jag har ju haft lite fullt upp med att kombinera företaget och min polisanställning.

– Och nu händer det väldigt mycket på EZ Web, många nyheter att lansera inom kort med rekryteringar och praktikanter och så vidare. Vi satsar stort. Tanken det här året är att satsa mer på firman än någonsin.

Vad är det häftigaste med att ha startat EZ Web?

– Njaa låt mig fundera lite på den.

– Entreprenörskapet att kunna ta en ide till en färdig produkt med allt vad det innebär. Risker, möjligheter och framförallt utmaningen. Och att få göra det tillsammans med likasinnade ambitiösa och drivna människor. 

Petter Samuelsson, VD, EZ Web AB
Petter Samuelsson, VD, EZ Web.

Du har ju ändå jobbat ganska nära Anton i snart ett år. Har du hunnit bilda dig någon uppfattning om hur hans hjärna fungerar?  

– Mmm… jo men de har jag ju definitivt gjort. 

– Anton är en förjävla härlig snubbe. Jag har själv sagt att jag gärna velat testa vara i Antons huvud i 5 min, men inte så mycket längre. Otroligt rolig och inspirerande människa. Fantastisk arbetskollega med glimten i ögat.

Vart är du uppvuxen?

– I Sävast! Idyllen. #paradisesävast #världensbästaby och #åretsbygd.

Favoritland?

– Italien tveklöst. Jag hade en riktigt bra resa till Mexiko också så det kommer nog på plats nummer två. Det jag gillade med Mexiko var främst den goda maten men det fanns också mycket att se i och med deras uråldriga historia.

– Men ändå bor du i Sävast?

– Asså Sävast är ju ändå tveklöst nummer 1. Det är inget som fattas i Sävast och vi har massor av exotiska djur också. De ser man när man jobbar natt som polis, de är djur överallt. Ett riktigt rikt djurliv.

Vilket är ditt power animal?

Jag sitter och funderar om jag ens har identifierat mig med ett djur. Jag tänker ända sen blöjtiden. Gick man någon gång runt och slog sig för bröstet och tänkte att man var en sibirisk tiger eller något sådant.
Jag har väl aldrig riktigt tänk i de banorna men jag tror jag har tänkt att jag är en fisk någon gång. Jag får ju som aldrig russinfingrar när jag badar så jag är nog lite fiskig.

Din drömresa, hur skulle den se ut?

– Svår fråga… måste jag lämna Sävast så är det nog en favorit i repris, bila genom Italien igen. Fanns många guldkorn som jag missade och det fanns även flera andra städer som jag skulle vilja besöka.

Vad har du i dina fickor?

– Just nu ingenting.

– I vanliga fall då?

– Men i vanliga fall är det en telefon, snusdosa och tuggummi.

En sak som ingen vet om dig?

– Den är svår. Den är jävligt svår… måste ju ändå vara något roligt.
Då ska det ju va något som kanske Martin också blir förvånad över…

– Att när jag eeh… att när jag var 10 år gammal räddade jag livet på Martin. Han hade ramlat ner i en vak och tog sig inte upp. 

– Jag är ju liksom the inventor of stealth. 

– Vad menar du då?

– Jag kunde gå på isen helt obemärkt. Jag har alltid sett mig själv lite som en ninja.

Vad är det bästa med att jobba på EZ Web?

– Mmmmm… den största utmaningen är entreprenörskapet. Att liksom försöka leda det här företaget framåt, att fatta rätt beslut och få saker att hända. Jag har lärt mig otroligt mycket sen starten och det känns som att vi satt konceptet nu och har byggt ett starkt varumärke. 

– Men framförallt är det väldigt roligt och vi har lyckats anställa personal som känns mer som en familj. Jag och ”Degen” har sedan dag ett haft som mål att alla ska må bra. I slutändan tror jag det är det som behövs för att alla ska göra ett bra jobb. Det är spännande att tillsammans kunna identifiera möjligheter och göra något med dem. 

Vilket stjärntecken är du?

– Skytt.

Vem lever om mest på kontoret?

– De är ju tveklöst Anton. Anton är som en duracellkanin på amfetamin. Hade jag inte känt honom hade han definitivt åkt in på ett pissprov. Men det är samtidigt charmigt för man har ju aldrig en tråkig stund på kontoret. Just nu är han min bordsgranne men vi får se hur det blir med det i framtiden.

Hur kommer det sig att Alexander inte har fått smaka dina pizzor ännu? Han är ganska ledsen över det.

– Ja asså det var ju såhär…  

– Vi brukar köra temakvällar på kontoret där man väljer ett land och sedan lagar och bjuder på mat från det landet. Alexander ”Degen” Karlsson sa först att han inte kunde komma på min Italienska afton. Så jag skulle ju lägga det helt på honom att han inte har smakat den. Sen dök han faktiskt upp där runt 23 tiden, men tyvärr så var ju all pizza slut då… att han sen började tröstdricka är ju en annan historia.

Vad gör du på fritiden?

– Eeh på fritiden… Aah men det blir mycket av musik och träning som är mina främsta intressen. Sen tackar jag aldrig nej till god mat i ett trevligt sällskap.

Till slut så har vi en fråga som jag tror alla vill ha svar på… Hur går det egentligen med din mediavecka på Instagram?

– Ja asså det där blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag hade ju laddat för det här. Hann ju med ett inlägg på måndag och tänkte bjuda på den bästa mediaveckan någonsin. Sen så ringer min chef på polisen och undrar vart jag är… En miss i schemat så då var det ju bara att rycka in. Det blev väl sen att jag jobbade 80 timmar den veckan. 

– Kommer vi få se någon mediavecka av dig sen?

– Jo men jag tänker nog det. Jag får ta och skärpa till mig och nu blir det ju som sagt fullt fokus på företaget så det ska vi ta och styra upp. Kanske nästa vecka frågetecken?

– Ja men det låter ändå bra.

Flera nyheter

Du kommer att hitta tips och tricks som kanske kommer hjälpa dig som företagare?
Bläddra runt och hitta det som intresserar dig

Behöver du hjälp att synas?
Vi finns här för dig!

Du förtjänar det bästa

Låt oss hjälpa dig!